A radiátor-mosas.hu emblémája.

Radiátortisztítás Budapesten

Nagytakarítás lakásfelújítás után

Miután befejeződtek a felújítási munkák és levonultak a mesterek, kezdetét veheti a nagytakarítás. A takaró fóliák, papírok, maszkoló szalagok eltávolítása után érdemes porszívózni, hogy a szálló por mennyisége csökkenjen a lakásban. Föntről lefelé haladva, szekrények teteje, ablakok, ajtók, csempézett felületek tisztítása után jöhetnek az apróbb részletek.

Parketta lakkozás után figyelembe kell venni, hogy az új fajta rendkívül gyorsan száradó, vizes bázisú parketta lakkok hiába kötnek meg annyira, hogy már másnap rá lehet lépni, a kémiai kötésük legalább 1 hétig tart.
Ebben az időszakban a lakk, rendkívül érzékeny a letakarásra és a rácseppenő vegyszeres vízre.

poros radiátor
Parkettacsiszolástól poros radiátor

Festékes villanykapcsolók tisztítása

Ha szerencséje volt, akkor a festő leszerelte a villanykapcsolók és konnektorok burkolatát, vagy legalább maszkoló szalaggal megvédte. Ha viszont festékes lett, nem ajánlom, hogy ott helyben egy vizes szivaccsal próbálja ledörzsölni a diszperziós festéket. Egy kis műszaki érzékkel és egy lapos csavarhúzóval könnyen ki lehet pattintani a kapcsolókat, illetve egy PH2 csillag csavarhúzóval le lehet venni a konnektorokat. Ha nem biztos magában, kapcsolja le a kismegszakítókat, ellenőrizze, hogy sikerült-e az áramtalanítás és utána lásson hozzá.
A villanykapcsolók és konnektorok műanyag elemeit tisztítás előtt érdemes mosogatószeres vízben áztatni, ezzel a módszerrel az előző festésekből rászáradt fal festékeket is le lehet mosni.

Ilyen koszos a klíma, ha nem takarja le a festő
Lebontott kapcsolók és konnektorok

Klímatisztítás

A klímák teteje nyitott, mert ott szívja be azt a levegőt, amit alul kifúj. Ha a festő nem takarta le a klímát, szinte biztos, hogy belecseppent a festék és tele ment porral. A klímákat egyébként is érdemes 1-2 évente kitisztíttatni, felújítás után pedig a legtöbb esetben elkerülhetetlen.
A házilagos klímatisztítás és az egyszerűbb szűrő porolás helyett ajánlom a klímamosást, ami a legalaposabb klímatisztítási módszer.

Ilyen koszos a klíma, ha nem takarja le a festő
A klíma burkolata festékes, glettes, poros.

Radiátortisztítás

A lemezradiátorok belseje könyen összszedi, a felújításkor, levegőben szálló port, majd a fűtés bekapcsolásakor irritáló por szagot csinál a már tiszta lakásban. A radiátorok tisztítására több féle módszer is kínálkozik, a radiátortisztító kefétől, a radiátortisztító porszívó adapterig, de a leghatákonyabb és nem utolsó sorban legkényelmesebb megoldás, egyszerűen megrendelni egy radiátortisztítás szolgáltatást.

Kattintson a képre
A képre kattintva tekintse meg radiátortisztítás szolgáltatásunkat