A radiátor-mosas.hu emblémája.

Radiátortisztítás Budapesten

Az eldugult mosdó szifonjának kitisztítása

Áll a víz a mosdókagylóban

A fürdőszobai mosdó szifonjában megakadó hosszú hajszálak idővel eldugítják a lefolyót. Ott ahol hosszú hajú lányok laknak, érdemes az alábbi műveletsort rendszeresen elvégezni, mielőtt még úgy néz ki a szifon, mint ami a lenti képeken látható.

A mosdóba duguláselhárító vegyszert önteni felesleges, a pumpálás pedig csak rövid távú megoldást nyújthat. A probléma valódi kezelése, a szifon szétszerelése és kitisztítása.

A mosdószifon alját lecsavartam.
Csavarja le a szifon alját és engedje kifolyni a vizet.

Vegyük lépésről lépésre a szifon szétszedését. Először is kell egy lavór, amit betesz a kipakolt fürdőszoba pultba, a mosdó szifonja alá. Lazítsa meg és vegye le a szifon alját.
Ha áll a víz a mosdóban, akkor ne érje meglepetésként az erővel kizúduló koszos víz, ám, ha a mosdókagyló üres, a szifonban akkor is kell lennie egy kis víznek, hiszen az a feladata, hogy a csatornából feljövő szagokat megállítsa.

A mosdó lefolyó csatlakozójáról lecsavarozott szifon.
Bontsa meg a mosdókagyló és a szifon közötti hollandert.

Közvetlenül a mosdókagyló alatt, lazítsa meg a hollandert, majd kezdje leszerelni a szifont. Próbáljon minden bontható darabot leszerelni a mosdókagyló és a fal között, mert biztosan lesz mit tisztítani, még az utolsó kis könyökön is.

A mosdókagyló és a csatorna közötti csöveket és a szifon leszerelve.
Szerelje le a lefolyócsöveket és a szifont

Szerelje szét alkatrészeire a szifont és a csatorna darabokat, majd kezdje el kiszedegetni belőle a hajszálakat és a lerakódott üledéket. Használja a fürdőkádat, vagy a zuhany tálcát. Ez a művelet sem túl gusztusos, de egy a konyhai lefolyóhoz viszonyítva kevésbé kellemetlen.

A belül eldugult mosdószifon alkatrészeire szerelve.
Szerelje szét a szifont.

Az eltávolított szennyeződéseket, főleg a hajat, ne a WC-be, hanem a szemetesbe rakja, hogy ne okozzon újabb dugulást a csatornában. Nem kell tökéletesre tisztítani az alkatrészeket, de ne maradjon bennük semmilyen lerakódás, mert azon könnyen megtapadnak a lefolyóba kerülő hajszálak.

A mosdó szifon és a lefolyó idomok szétszerelve, megtisztítva.
A megtisztított alkatrészek.

Összeszerelés után, nyilván a takarítás következik, ilyenkor jusson eszébe az automata lefolyó dugója is, ami nagyon csúnyán el tud szennyeződni. Vegyszerrel és kefével szinte újjá varázsolhatja.

Ha a szifon kitisztítása után is nehézkesen folyik le a víz a mosdódól, akkor duguláselhárító szakembert kell hívni, mert a csatornában is

A kiszerelt dugó.

Ha már így belejöttünk a mosdó körüli munkába, vessünk egy pillantást a csaptelep kifolyójára, a perlátorra is. A perlátor feladata, a vízsugár lazítása és egyenes formába rendezése mellett a vízvezetékből érkező darabos szennyeződések kiszűrése. Apró kis méhsejt járatai nagyon könnyen eldugulnak a vízkőtől, ilyenkor a vízsugár képe amorffá válik, esetleg kicsit spriccel is oldalra.
Ez csúnya és zavaró is, de egy ecettel, szó szerint megoldható a probléma.

Gusztustalan, vízköves mosdó csap.

A perlátor vízkőtelenítése

Elvileg, akár kézzel is kitekerhető a perlátor, de a vízkő képes úgy odaragasztani a csaptelephez, hogy villás kulcsot, vagy állítható kulcsot kell használni. A perlátor alsó peremén van két bemarás ahová a kulcsot tudja helyezni, már ha a vízkőtől még odafér.
Óvatosan dolgozzon, hogy a vízcsap fényes felületét ne karcolja meg a szerszámmal.

Ráhelyeztem az állítható kulcsot a perlátorra.

A kiszerelt perlátorból rázza ki a vizet, egyszerűen csak tegye egy csésze ecetbe és hagyja, akár órákat is állni, hogy a sav leoldja a vízkövet. A megtisztított prlátort, elég, ha csak kézzel visszatekeri a helyére, nem kell szerszámot használnia.

Gusztustalan, vízköves mosdó csap.

Ezekhez a feladatokhoz nem szükséges szakembert hívni, kevés eszközzel és minimális műszaki érzékkel is bárki elvégezheti. A radiátortisztításhoz viszont olyan speciális eszközöket használunk, melyekkel sokkal gyorsabban és eredményesebben tudunk dolgozni, így rengeteg időt és vesződséget spórolunk meg Önnek.

Kattintson a képre
A képre kattintva tekintse meg radiátortisztítás szolgáltatásunkat