A radiátor-mosas.hu emblémája.

Radiátortisztítás Budapesten

Az eldugult mosdó szifonjának kitisztítása

Áll a víz a mosdókagylóban

A fürdőszobai mosdó szifonjában megakadó hosszú hajszálak idővel eldugítják a lefolyót. Ott ahol nincs senkinek hosszú haja, ez a probléma nem szokott felmerülni, ott pedig, ahol hosszú hajú lányok laknak, érdemes az alábbi műveletsort 1-2 évente elvégezni, amikor még kevésbé kellemetlen, mint a lenti képeken.

A mosdóba dugulás elhárító vegyszert önteni felesleges, a pumpálás pedig csak rövid távú megoldást nyújthat. A probléma valódi megoldása, a szifon szétszerelése és kitisztítása.

A mosdó szifon alját lecsavartam.
Csavarja le a szifon alját és engedje kifolyni a vizet.

Vegyük lépésről lépésre a szifon szétszedését. Először is kell egy lavor, amit beteszünk a kipakolt fürdőszoba pultba, a mosdó szifonja alá. Lazítsa meg és vegye le a szifon alját.
Ha áll a víz a mosdóban, akkor ne érje meglepetésként az erővel kizúduló koszos víz, ám, ha a mosdókagyló üres, a szifonban akkor is kell lennie víznek, hiszen az a feladata, hogy a csatornából feljövő szagokat megállítsa.

A mosdó szifont leszerelem a mosdó kagylóról.
Bontsa meg a mosdókagyló és a szifon közötti hollandert.

Közvetlenül a mosdókagyló alatt, lazítsa meg a hollandert, majd kezdje leszerelni a szifont. Próbáljon minden bontható darabot leszerelni a mosdókagyló és a fal között, mert biztosan lesz mit tisztítani, még az utolsó kis könyökön is.

A mosdókagyló és a csatorna között szétszedtem a csöveket és a szifont.
Megbontjuk a mosdókagyló és a szifon közötti hollandert.

Szerelje szét alkatrészeire a szifont és a csatorna darabokat, majd kezdje el kiszedegetni belőle a hajszálakat és a lerakódott üledéket. Használja a fürdőkádat, vagy a zuhany tálcát. Ez a művelet sem túl gusztusos, de egy a konyhai lefolyóhoz viszonyítva kevésbé kellemetlen.

A mosdó szifont leszerelem a mosdó kagylóról.
Megbontjuk a mosdókagyló és a szifon közötti hollandert.

Az eltávolított szennyeződéseket, főleg a hajat, a WC-be, vagy még inkább a szemetesbe rakja, hogy ne okozzon újabb problémát a lefolyóban. Nem kell tökéletesre tisztítani az alkatrészeket, de ne maradjon bennük semmilyen lerakódás, mert azon könnyen megtapadnak a lefolyóba kerülő hajszálak.

A mosdó szifont leszerelem a mosdó kagylóról.
Megbontjuk a mosdókagyló és a szifon közötti hollandert.

Összeszerelés után, nyilván a takarítás következik, ilyenkor jusson eszébe az automata lefolyó dugója is, ami nagyon csúnyán el tud szennyeződni. Vegyszerrel és kefével szinte újjá varázsolhatja.

Gusztustalan, vízköves mosdó csap.

Ha már így belejöttünk a mosdó körüli munkába, vessünk egy pillantást a csaptelep kifolyójára, a perlátorra is. A perlátor feladata, a vízsugár lazítása és egyenes formába rendezése mellett a vízvezetékből érkező darabos szennyeződések kiszűrése. Apró kis méhsejt járatai nagyon könnyen eldugulnak a vízkőtől, ilyenkor a vízsugár képe amorffá válik, esetleg kicsit spriccel is oldalra.
Ez csúnya és zavaró is, de egy kis ecettel, szó szerint megoldható a probléma.

Gusztustalan, vízköves mosdó csap.

A perlátor vízkőtelenítése

Elvileg, akár kézzel is kitekerhető a perlátor, de a vízkő képes úgy odaragasztani a csaptelephez, hogy villás kulcsot, vagy állítható kulcsot kell használni. A perlátor alsó peremén van két bemarás ahová a kulcsot tudja helyezni, már ha a vízkőtől még odafér.
Óvatosan dolgozzon, hogy a vízcsap fényes felületét ne karcolja meg a szerszámmal.

Gusztustalan, vízköves mosdó csap.

A kiszerelt perlátorból rázza ki a vizet, egyszerűen csak tegye egy csésze ecetbe és hagyja, akár órákat is állni, hogy a sav leoldja a vízkövet. Elég ha csak kézzel visszatekeri a helyére, nem kell szerszámot használnia.

Gusztustalan, vízköves mosdó csap.

Ezekhez a feladatokhoz nem szükséges szakembert hívni, kevés eszközzel és minimális műszaki érzékkel is bárki elvégezheti. A radiátortisztításhoz viszont olyan speciális eszközöket használunk, melyekkel sokkal gyorsabban és eredményesebben tudunk dolgozni, így rengeteg időt és vesződséget spórolunk meg Önnek.

Kattintson a képre
A képre kattintva tekintse meg radiátortisztítás szolgáltatásunkat